Чт, 02.05.2024, 18:01
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » Різні новини

У православних церквах Німеччини служби найчастіше ведуться німецькою мовою, при цьому священниками часто стають православні німці: друге покоління емігрантів погано розуміє мову своїх предків. Сьогодні православна спільнота (греки, словаки, українці, росіяни) вже стала третьою за чисельністю християнською конфесією в Німеччині — вона складає близько півтора мільйона осіб; перший помітний притік православних відбувся у 60-ті роки минулого сторіччя.
... Детальніше »»
Дата: 31.10.2007 | Коментарі(0)


Предмети, що відносяться до часу Першого Храму (950 - 586 рр. до н.е.) були виявлені робочими з релігійної мусульманської організації під час робіт на Храмовій горі в Єрусалимі і розкопані ізраїльськими археологами під керівництвом доктора Юваля Баруха з Ізраїльського управління древностей, повідомляє president.org.ua.
 Знахідки включають черепки керамічного посуду і кістк ... Детальніше »»
Дата: 30.10.2007 | Коментарі(0)


За кухлем пива вирішили молитися в Австралії, повідомляє Перший Національний. Ідея належить християнам із Мельнбурна. Відтепер недільну мессу вони поєднують зі своєю традиційною слабкістю до хмелю. За словами засновників церкви, це залучить до християнства ще більше прихильників. До чого тільки невдається Римо-католицька Церква щоб залучити вірних!!!

Дата: 29.10.2007 | Коментарі(1)


Російська Державна Дума розглядає законопроект про заборону абортів. У разі його схвалення, акушеру, який проведе операцію, загрожуватиме 5–7 років позбавлення волі. Таким чином, Україна буде оточена супротивниками абортів. І якщо зараз в клініках на заході нашої країни спостерігається наплив полячок (у Польщі аборт прирівняний до вбивства), охочих зробити аборт, то незабаром клініки на сході України зможуть заробляти на російських жінках.
Н ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(1)


Скоро користувачі інтернету зможуть детально вивчити фреску італійського художника Леонардо да Вінчі «Тайна вечеря», - італійська компанія HAL9000 розмістить на своєму сайті репродукцію шедевру об'ємом 16-17 гігапікселів, повідомляє Сегодня. На фресці зображена остання вечеря Ісуса Христа і його учнів, на якій Христос передбачив, що один з них зрадить його. За словами гене ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


Обурені віруючі однієї з римських церков спровокували бійку в церкві, протестуючи проти того, що Ватикан зарахував до лику блаженних 498 іспанських мучеників, які піддавалися релігійним гонінням до і під час громадянської війни в Іспанії в 1930-х роках. Віруючі пройшлись з плакатами, на яких було написано: «Той, хто вбивав, мучив і експлуатував, не може стати блаженним». Інші парафіяни накинулися на протестуючих, зав'язалася бійка. Італійській поліції довелося втрутитися і заарештувати зачинщиків бійки.

... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(1)


Ватикан оголосив про беатифікацію (канонізацію) 498 іспанських мучеників, які піддавалися релігійним гонінням в 1934-1937 роках, повідомляє Портал 24.UA. Церемонію, яка відбулася на площі Святого Петра, очолив префект Конгрегації у справах святих, кардинал Хосе Сараїва Мартінс (Jose Sairaiva Martins). Папа Римський Бенедикт XVI після закінчення традиційної недільної меси привіта ... Детальніше »»
Дата: 28.10.2007 | Коментарі(0)


Неподалік від Михайлівського Золотоверхого Монастиря і зовсім поряд з початком Андріївського спуску та знаменитою Андріївською церквою що дала йому ім'я, затівається будівництво. А саме, на Десятинній вулиці готується забудова – сторічний будинок знесуть ради офісів. Це будівництво – справжнісінький злочин. Вулиця Десятинна знаходиться в зоні регулювання забудови № 1. Це територія історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ". У четве ... Детальніше »»
Дата: 28.10.2007 | Коментарі(1)


Сьогодні у Вищій духовній семінарії Римо-католицької церкви в Брюховичах встановили пам’ятник покійному Папі Римському Івану Павлові ІІ. Відкриття та освячення відбулися у рамках урочистостей з нагоди інавгурації нового академічного року в семінарії. Перший пам’ятник Іоанові Павлу ІІ у Львові було відкрито 2002 року в річницю його візиту до Львова біля храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(1)


Ось що заявляють в  Московському Патріархаті: "Останнім часом, після обрання Папи Римського Бенедикта XVI, що проголосив одним з першочергових завдань свого понтифікату розвиток діалогу з Православною церквою, двосторонні відносини між нашими Церквами помітно пожвавилися", - сказав голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, виступаючи днями на міжрелігійній зустрічі в ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz