Пн, 29.04.2024, 13:43
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Міжнародні новини

Православних віруючих в Італії з кожним роком стає все більшим за рахунок стрімких темпів зростання числа імігрантів з країн Центральної і Східної Європи. За даними останнього досьє, присвяченого мігрантам, католицької добродійної організації "Карітас", православна спільнота Італії сьогодні налічує майже мільйон чоловік. У 2006 році внаслідок могутнього міграційного потоку з Румунії і з України православних стало більше на 259 тис.
"Їх присутність в Італії має давнє історичне коріння, але останніми роками воно досягло небачених масштабів, до яких громадська думка, я ... Детальніше »»
Дата: 22.11.2007 | Коментарі(0)


Здоров'я Патріарха Сербського Павла різко погіршало. Його стан дуже важкий, лікарі побоюються за його життя. Побоювання лікарів пов'язані і з віком Патріарха (він народився 11 вересня 1914 року), і із слабкістю його серцевого м'яза. Поки лікарі обходяться без апаратів, що підтримують життя, але навряд чи предстоятель Сербської Православної Церкви вийде з лікарні скоро. Правда, в останні дні стан Патріарха Павла стабілізувався після кризи, що т ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Зустріч представників Російської і Румунської Православних Церков відбудеться 22 листопада в Софії, повідомляє «Православ'я.Бг». На зустрічі обговорюватиметься конфлікт між двома Церквами, що виник після утворення Румунською патріархією трьох нових митрополій на території Молдавії, що було осуджено збоку Російської Православної Церкви як порушення її "канонічних меж".
... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)


Після дворічної боротьби Ізраїль визнав Феофіла Єрусалимським Патріархом, повідомляє Грецьке Агенство церковних новин. До цього офіційно він був визнаний Патріархом тільки Йорданією і Палестиною очікуючи з нетерпінням визнання Ізраїльським урядом аж до сьогодні.

Дата: 13.11.2007 | Коментарі(0)


Релігійні керівники найважливіших релігій Святої Землі провели зустріч в США для розв’язання назрілих проблем та підтримки миру на Святій Землі, передає HR-Net. Єрусалимський Патріарх Феофіл погодився з євреями і мусульманами щодо співпраці у подоланні насильства у Святих місцях.
Латинський патріарх Michel Sabbah підкреслив, що "релігійні діячі в подальшому будуть тісно співпрацювати для того, щоб святі місця бул ... Детальніше »»
Дата: 12.11.2007 | Коментарі(0)


5 листопада 2006 року Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II був обраний Предстоятелем Кіпрської Православної Церкви. 12 листопада 2006 року, відбулася інтронізація  Архієпископа Хризостома на предстоятеля Кіпрської Церкви. З нагоди інтронізації і дня тезоіменитства Блаженнійшого Архієпископа Хризостома ... Детальніше »»
Дата: 12.11.2007 | Коментарі(0)


Єпископ Артемій — архієрей Сербської Православної Церкви, що знаходиться на території Косово, —  закликав косовських сербів бойкотувати парламентські вибори в краю, призначені на 17 листопада. «Сербам не місце в органах влади, які прагнуть зруйнувати нашу державу, відняти нашу територію і перешкодити нормальному життю сербського народу», — заявив владика.
З часу трагічних березневих подій 2004 роки, коли в результаті хвилі насильства з бо ... Детальніше »»
Дата: 12.11.2007 | Коментарі(2)


Патріарх-Католикос Ілля Другий запросив до своєї резиденції представників грузинської влади та опозиції. Перемови, які сторони вже охрестили "повномасштабним політичним діалогом" уже розпочалися о 17-ій годині за Києвом. А ось Держдеп США уперше за увесь час кризи у Грузії дав розлогий коментар щодо подій у Тбілісі.  
Прес-секретар кацелярії американського президента Шон Макормак заявив таке: "Ми дуже розчаровані діям ... Детальніше »»
Дата: 12.11.2007 | Коментарі(0)


«Ми не повинні дати можливість зовнішнім ворогам завдати збитку нашій Батьківщині. Сподіваюся, що за допомогою діалогу буде вироблений компроміс, і ми досягнемо згоди», - сказав Ілія II.
Католікос-патріарх Грузії Ілія II у зв'язку з останніми подіями в країні звернувся до представників влади і опозиції із закликом до мирного вирішення політичного конфлікту в Грузії.
«Необхідно знайти цивілізований шлях до вирішення проблем, оскільки за н ... Детальніше »»
Дата: 07.11.2007 | Коментарі(3)


Єрусалимська Патріархія з нетерпінням очікує рішення Ізраїльського суду та сподівається на повернення цінностей від попереднього Єрусалимського Патріарха Іринея. Патріархія очікує зелене світло від суду, щоб увійти у квартиру Патріарха Іринея для опису цінностей що належать Патріархії. У 2005 році Іриней був скинутий з Єрусалимського патріаршого престолу а на його місце був обраний 22 листопада 2005 року Феофіл ІІІ.
Згідно з церковними канон ... Детальніше »»
Дата: 07.11.2007 | Коментарі(3)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz