Пн, 29.04.2024, 16:29
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Міжнародні новини

Відбулась зустріч Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрії і всієї Африки Феодора ІІ зі спікером Грецького парламенту Δημήτρη Σιούφας, під час якої обговорено місіонерську, пастирську і добродійну діяльність Олександрійської патріархії та її внесок в справі поширення грецької мови і греко-православного пер ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)

 
На запрошення Блаженнійшого Патріарха Великої Антіохії і всього Сходу Ігнатія IV завершальна зустріч Комітету Всесвітньої Ради Церков по консенсусу і взаєморозумінню пройшла в Дамаску.
Нагадаємо, що Всесвітня Рада Церков на попередньому засіданні у Вірменії закликала вирішити ситуацію навколо Ірану мирним шляхом і висловила стурбованість у зв'язку з кризою в Іраку.
... Детальніше »»
Дата: 30.10.2007 | Коментарі(0)


Пекінський організаційний комітет заборонив на час проведення Олімпійських ігор використання будь-яких релігійних речей. Маноліс Мавроматіс депутат від Греції в Європарламенті повідомив, що Пекін заборонив навіть ношення хрестика на шиї учасника, не говорячи вже про Біблію чи Коран. Як повідомляє газета "Μακεδονία" Маноліс Мавроматіс сповістив про це Міжнародний ... Детальніше »»
Дата: 30.10.2007 | Коментарі(0)

 
Донедавна в німецькому селищі Хойєрсдорф стояла 750-річна церква. Нині на її місці запрацює вугільна шахта. Тут планують видобути 52 млн т бурого вугілля. Щоб урятувати храм від руйнування, інженери перевозять його за 12 км на схід до міста Борна, повідомляє "Газета по-українськи".
Місцеві жителі одразу погодилися на переїзд. Однак були проти знесення церкви. То ... Детальніше »»
Дата: 30.10.2007 | Коментарі(0)


«З великим жалем ми повідомляємо про наше рішення закрити телеканал "Аль-Махед" ("Різдво"), — заявив його керівник і власник Самір Кумсих, — не дивлячись на неоціниме служіння телеканалу Церкві і християнській спільноті Святої Землі». Кумсих, член Єрусалимської Православної Церкви, заснував канал в 1996 році. Передачі «Аль-Махед» дозволили почути християнський голос на Близькому Сході, він став одночас майданчиком для діалогу між християнами, юдеям ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


На цьому тижні уряд Ізраїльської держави на своєму засіданні повинен розглянути питання про визнання Єрусалимського Патріарха Феофіла. Вчора урядова комісія яка займалась вивченням даного питання завершила роботу. Комісія оприлюднить своє рішення одразу після вирішення даного питання на засіданні уряду. Більшість вважає що неіснує жодної серйозної причини, яка б стала на пер ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


Президент Білорусії Олександр Лукашенко відкинув твердження про те, що в республіці гноблять представників яких-небудь національностей або віросповідань. Таку заяву він зробив на міжнародній конференції "Діалог християнства і ісламу в умовах глобалізації", що проходив в Мінську. "Якщо хтось скаже, що в Білорусії процвітає антисемітизм або ми тут пригноблюємо мусульман, то ви цьому не вірте, - заявив Лукашенко. - Це тільки недруги Білорусії можуть гов ... Детальніше »»
Дата: 28.10.2007 | Коментарі(0)


У перекладі з вірменської Татев означає «дай крила». А ще так називається один з найзнаменитіших середньовічних монастирських комплексів на північному сході Сюникської області Вірменії, що підноситься над обривом глибокого каньйону високогірної річки Воротан. Сьогодні монастирський комплекс Татев святкує своє 1100-річчя. Разом з науковими конференціями, організованими Сюникською єпархією Вірменської Апостольської Церкви і Національною академією наук ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Після тривалої хвороби помер митрополит Гавриїл (Салібі), що керував єпархією Західної і Центральної Європи Антіохійської Православної Церкви, повідомляє єпархіальний сайт. Це був обдарований ієрарх Антіохійської Православної Церкви не тільки богослівськи, але й лінгвістично - владика вільно говорив на арабській, англійській, французькій, іспанській, німецькій і росій ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Завершила свою роботу 21 Міжрелігійна зустріч організована спільнотою святого Егидія (Sant’ Egidio), в Неаполі (Італія), яка доручила проведення наступної 22 робочої зустрічі Кіпрській Православні Церкві на листопад 2008 року. Міжрелігійна зустріч викликала небувале зацікавлення багатьох ключових особистостей, керівників Церков, політичних та релігійних діячів, науковців, культорологів та журналістів. Мета цієї зустрічі полягає в зн ... Детальніше »»
Дата: 24.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz