Пн, 29.04.2024, 14:39
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » Новини

13 лютого в Києві в Українському домі відбувся круглий стіл, на тему: “Досвід Християнських Церков у побудові громадянського суспільства” участь в якому взяли ірархія, духовенство та миряни Християнських Церков України, а також представники громадських організацій, вищих органів влади і народні депутати України. Організаторами заходу виступили: Нарада представників Християнських Церков України та представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні. На початку зустрічі представники Церков України оприлюднили Звернення до християн та усіх людей доброї волі, присвячене темі ... Детальніше »»
Дата: 14.02.2008 | Коментарі(0)


7 лютого в місті Новара (Італія) відбулася презентація найбільшого зображення Туринської плащаниці. Розміри зображення складають 21 на 6 метрів - це збільшена фотографія граничної точності. Фотокопія виставлена на площі Дуомо італійського міста Новара і буде доступна для огляду аж до Великодня. Дон Сильвіо Барбалья, відповідальний за низку заходів в Новарі, пов'язаних з Великоднем, відзначив, що проект ... Детальніше »»
Дата: 12.02.2008 | Коментарі(0)


У Єгипті відбулася безпрецедентна подія: у минулу суботу єгипетський суд ухвалив, що держава повинна визнати право християн, що перейшли в іслам, на повторну зміну релігії. Донині в подібних випадках єгипетські суди дотримувалися традиційного трактування ісламських законів, що забороняють перехід з ісламу в будь-яку іншу релігію незалежно від того, до якого віросповідання людина нале ... Детальніше »»
Дата: 12.02.2008 | Коментарі(2)

Протягом п'яти днів з дня обрання Архієпископа Афінського і всієї Елади президент Греції Каролос Папуліас видасть наказ про визнання митрополита Фівейського і Лівадійського Ієроніма Предстоятелем Еладської Церкви. 16 лютого відбудеться урочиста інтронізація нового Першоієрарха. Митрополит Фівейський і Лівадійській Ієронім був обраний Архієпископом Афінським і всієї Елади в у четвер 7 лютого на засіданні Свящ ... Детальніше »»

Дата: 12.02.2008 | Коментарі(0)


11 лютого 1929 року між урядом Італії в особі Беніто Муссоліні та Папою Римським Пієм XI були підписані так звані Лютеранські угоди, за якими Ватикан був оголошений суверенною державою, що діє на основі теократії, пише Ліга. Світське й духовне керівництво державою, розташованою на площі в 44 га, здійснює Папа Римський, титул якого офіційно звучить так: єпископ Риму, намісник Ісуса Христа, помічник князя апостолів, верховний понтифік Вселенської церкви, патріарх Заходу, примас Італії, архієпис ... Детальніше »»
Дата: 11.02.2008 | Коментарі(0)


Архієпископ Кентерберійський Роуен Уїльямс заявив, що не збирається йти у відставку, не дивлячись на критику в свою адресу, повідомляють «Ореанда-Новости». Як повідомлялося раніше, багато політиків, зокрема, екс-прем'єр Кен Кларк, висловили в адресу Уїльямса критику у зв'язку з його висловом про неминучість введення у Великобританії деяких законів шаріату. Не дивлячись на це, кардинал Кормак Мерфі О`коннор, глава Католицької Церкви Англії і Уельсу, заявив, що громадськість неправильно інтерпретувала слова архієпископ ... Детальніше »»
Дата: 11.02.2008 | Коментарі(0)


Стан здоров'я Сербського Патріарха Павла лікарі визнали стабільнимІнформаційна служба Сербської Православної Церкви опублікувала висновок консиліуму лікарів Військово-медичної академії в Бєлграді про стан здоров'я Святійшого Патріарха Сербсько ... Детальніше »»
Дата: 10.02.2008 | Коментарі(0)


8 лютого 2008 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет направив обраному напередодні двадцятому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму вітальний лист. В ньому, зокрема, сказано: Ваше Блаженство, улюблений у Христі владико Ієронім!
Від імені повноти Української Православної Церкви Київського Патріархату, яка об’єднує понад 10 мільйонів православних жителів ... Детальніше »»
Дата: 10.02.2008 | Коментарі(1)


Уряд Білорусії істотно ускладнив в'їзд іноземних священиків для роботи на території країни – зараз їм необхідно буде мінімум за місяць подати цілий набір довідок. Нововведення в першу чергу торкнеться священнослужителів з Польщі. Важче буде потрапити до Білорусі і іноземцям - викладачам духовних семінарій, а також паломникам. Запрошуюча сторона повинна буде предявити довідки і копії документів про релігійну освіту іноземця, його кваліфікації, копію паспорта, у випадку з педагогами - учбові плани. За відсутності будь-якого з необхідних документів заявка не розглядатимет ... Детальніше »»
Дата: 09.02.2008 | Коментарі(0)


Члени Синоду - верховного органу Англіканської церкви - призвали її главу архієпископа Кентерберійського Роуена Уїльямса покинути свій пост у зв'язку з його висловлюванями про неминучість введення норм шаріату в законодавство Великобританії. Тим часом, сам архієпископ опублікував заяву, згідно якій він не пропонує використовувати норми шаріату нарівні з цивільними законами. За словами Уїльямса, його головною метою є "розділення виникаючих питань навколо прав релігійних груп в рамках світської держави", передає ... Детальніше »»
Дата: 09.02.2008 | Коментарі(2)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 50 51 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz